הזמן היחיד בו קיבלנו את מה שרצינו בלי לבקש, היה כשהיינו תינוקות, וגם זה – לא תמיד היה תמיד מדויק. הפנטזיה שמישהו יבין אותנו ללא מילים, כל הזמן, היא בדיוק זה – פנטזיה. במערכת יחסים בריאה, עלינו להסביר מה אנחנו רוצים לקבל, למה אנחנו זקוקים ברגע נתון מבן/ת הזוג שלנו.
אחד הלקוחות שלי, בטיפול זוגי, גרס כי אם אשתו לא מבינה אותו בלי שהוא יגיד מה הוא רוצה, אז אין לו מה להגיד... בהמשך הוא הבין שאם הוא לא יגיד - אז זה הרבה יותר ודאי שהיא לא תבין. כמו שאנחנו לא יכולים לנחש או לקרוא את מחשבות בן/ת הזוג, כך גם זה עובד בכיוון הנגדי. ככל שנהיה מדויקים יותר בבקשות שלנו, כך הסיכוי שנקבל מענה אליהן גדל.
ביירון קייטי קוראת לזה לבקש בפשטות - להגיד מה אני רוצה, בלי להתנצל, בלי לחשוב מה ייצא לי מזה, בלי לעטוף את זה במניפולציות.
אני אתן דוגמא מחיי היום יום - לפני שלמדתי לבקש בפשטות, כאשר רציתי שאמא שלי תשמור על הילדים הייתי מתקשרת ובלי קשר לאם יש לי זמן להקשיב או לא הייתי שואלת מה שלומה, אם יש משהו חדש לספר לי (גם אם זמני היה קצר, כי הרי אני מבקשת ממנה משהו - אז גם צריכה להקשיב לה עכשיו - לא?). אחר כך הייתי טווה את הרשת - מה את עושה מחר? יש לך תוכניות מיוחדות? ואז הייתי מסבירה מה אני רוצה לעשות מחר, תוך דגש רב על חשיבותו של הדבר אותו אני רוצה לעשות - ורק בסוף הייתי שואלת האם תיאות לשמור על הילדים. היום, אחרי שלמדתי לשאול בפשטות, אני אתקשר אליה, אומר שלום ואפתח את השיחה בכך שהתקשרתי כדי לבדוק האם תוכל מחר לשמור על הילדים. ללא קשר לתשובתה, אם יהיה לי זמן אקשיב לה ואם אני באמצע עיסוקים - אומר זאת ואפרד ממנה. אני חייבת לציין שזה שדרג את היחסים שלי עם אימי.
באותו אופן אנחנו פועלים גם בתוך הזוגיות. אנחנו מבקשים בדרך עקיפה, תוך התנצלויות ועם הרבה חששות ומניפולציות. בקשה ברורה ופשוטה לגבי למה אני זקוקה - נותנת מענה ממוקד ויעיל יותר.
במערכת יחסים בריאה, עלינו להסביר מה אנחנו רוצים לקבל, למה אנחנו זקוקים ברגע נתון מבן/ת הזוג שלנו. כמו שאנחנו לא יכולים לנחש או לקרוא את מחשבות בן/ת הזוג, כך גם זה עובד בכיוון הנגדי.
ככל שנהיה מדוייקים יותר בבקשות שלנו, כך הסיכוי שנקבל מענה עליהן יגדל.
גם המינוח חשוב, מה בא לי, או מה אני צריך – זה דבר אחד. כשאני מבקש את מה שאני זקוק לו, לצד השני יהיה קל יותר להיענות לבקשתי. לכן חשוב גם לבחור את מה אנחנו מבקשים ולבקש את הדברים להם אנחנו באמת זקוקים. גם דרך הבקשה היא חשובה. האמירה "בא לי שתתני לי חיבוק" תקבל תגובה אחרת מהאמירה "אני זקוק לחיבוק".
ומה השבוע? בשלושת הימים הראשונים שימו לב לדברים להם אתם זקוקים ואינכם מבקשים אותם. בהמשך השבוע בחרו שני דברים אותם אתם רוצים לקבל ובקשו אותם. נסחו את הדברים בדרך שתקדם את קבלתם "אני זקוק לחיבוק, אפשר לקבל בבקשה?"; "אני זקוקה לשעה חופשית. האם תוכל בבקשה להיות עם הילדים?".
יש לך מה להגיד על הטיפ הזה?
|
יש לך עסק? את צריכה מקום ברשת!!!
|
להתראות בטיפ הבא, בעוד שבוע בדיוק.
אשמח לעמוד לרשותך בכל עניין במייל או בטלפון.
מיכל
________________________________
מיכל עגני - מביאה אושר למשפחות
http://bit.ly/hdAsEo
[email protected]
054-3178890
אשמח לעמוד לרשותך בכל עניין במייל או בטלפון.
מיכל
________________________________
מיכל עגני - מביאה אושר למשפחות
http://bit.ly/hdAsEo
[email protected]
054-3178890
|